Haberler

Kayseri Bakır Beton Teknik Gezisi Hazır Beton Üretimi ve Kalite Kontrol Deneyleri
Tarih: 3.5.2016

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Yrd.Doç.Dr. Kamuran ARI koordinatörlüğünde 29/04/2016 tarihinde düzenlenen teknik geziyle Bakır Beton şantiyesini ziyaret ettiler.

Teknik gezide Bakır Beton yetkilileri öğrencilere tesisle ilgili bilgiler verdi. Tesiste bilgisayar kontrolüyle istenilen oranlarda bir araya getirilen malzemelerin, santralde veya mikserde karıştırılmasıyla üretim yaptıklarını ve geniş bir tecrübeye sahip olduklarını belirtti.

Öğrenciler gezide, hazır betonun üretim sürecinde, santral operatörünün üretilecek betonu tanımlayan formülün numarasını belirleyip, bilgisayar sistemini işletmesiyle başladığını, ilk komuttan sonra, ayrı bölmelerde stoklanmış bulunan agrega, çimento ve su aynı anda tartıldığını, daha sonra tartılmış agrega bant veya kovayla taşınarak mikser kazanına aktarıldığını, bu sırada çimento, su ve formülde varsa kimyasal katkı maddesi de kazana aktarıldığını ve karıştırıldığını yerinde gördüler. Öğrenciler kalite kontrol deneylerini 7 gruba ayrılarak kendileri tamamladılar.

Öğrenciler İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri dersi kapsamında hazır beton üretimini yerinde görerek, üretimin teknik detaylarını ayrıntılarıyla incelemişlerdir.

Dersler kapsamında alınan teorik bilgilerin her türlü uygulamasını yerinde takip etme fırsatı bulan öğrenciler, hazır beton ve kalite kontrol deneyleri hakkında bilgi edinmiş ve deneyleri kendileri gerçekleştirmişlerdir.

Haber Arsiv

Yukarı